ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ ФІЗКУЛЬТУРНО-ОЗДОРОВЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ: ТЕОРЕТИЧНЕ УЗАГАЛЬНЕННЯ - Троценко , Валерій; Войтенко, Андрій (Педагогічна наука і освіта ХХІ століття, 2025)
У статті здійснено теоретичне узагальнення результатів науково-практичних досліджень присвячених формуванню професійної готовності майбутніх учителів фізичної культури до організації фізкультурно-оздоровчої діяльності в процесі фахової підготовки. З’ясовано, що ключова роль у процесі організації фізкультурно-оздоровчої діяльності дітей і молоді належить учителю фізичної культури, який забезпечує комплексне вирішення оздоровчих, освітніх, виховних завдань у контексті формування фізичного, психологічного, духовного та соціального здоров’я здобувачів в освітньому процесі сучасної школи. Проаналізовано та узагальнено науково-теоретичні напрацювання, що сприятливе підґрунтя для формування й досягнення високого рівня професійної компетентності вчителів фізичної культури, їх професійного зростання та самовдосконалення.