Технологія цифрового залучення здобувачів вищої освіти спеціальностей А2 Дошкільна освіта та А4 Середня освіта до створення власного медіаконтенту - Юзик, Ольга (Педагогічна наука і освіта ХХІ століття, 2025)
У статті визначено актуальність створення власного медіаконтенту здобувачами вищої освіти педагогічних спеціальностей загалом та під час вивчення дисципліни «Інформаційно-комунікаційні технології». Описано новий підхід до навчання Стівом Уіллером – «піраміда цифрового залучення» (pyramid of digital engagement). Показано, що поведінка здобувачів освіти в онлайн середовищах містить ті ж самі види діяльності, що й у традиційному навчанні, і відбувається за кроками: кураторство/організація; створення/розробка; коментування/обговорення; поширення/вподобання; перегляд/читання/відслідковування.Акцентовано увагу на важливості таких змістових модулів: «Програмне забезпечення сервісного призначення», «Текстовий процесор MS WORD»  «Microsoft PowerPoint» передбачених за освітньою програмою А2 Дошкільна освіта  та А4 Середня освіта у Рівненському державному гуманітарному університеті. Описано командну роботу у процесі створення каталогу з вивчення «Інформаційно-комунікаційних технологій». Висвітлено власний досвід проведення бесід зі здобувачами освіти перед створенням власного медіаконтенту при вивченні змістового модуля «Microsoft PowerPoint». Зокрема, розглянуто розроблення презентації  у вигляді резюме власних досягнень обсягом 15 слайдів з метою розвитку у здобувачів Soft Skills.